3 måder at opleve storbyer på din ferie

Tager man ofte ud og rejser i storbyer, så er man godt klar over, at det kan være svært at få oplevet hele byen. Dette gælder især, hvis man sigter efter at gøre dette til fods. Dette er ærgerligt, eftersom man jo har betalt penge for at komme til byen og se, hvad den har at byde på. Nedenstående vil vi derfor give tre forslag til, hvordan man bedst muligt kan opleve en storby, hvad end dette er til lands, til vands eller i luften.

Hvor smarte nedenstående metoder er at opleve en by ved hjælp af, afhænger naturligvis af størrelsen og geografien på den pågældende by. Hvis man er på en rejse til Kroatien, vil man ikke have brug for de helt store transportmidler, som hvis man eksempelvis skal til New York.

 

Til lands

Til lands er bycykler en perfekt måde at opleve en by på. Bycykler er en gave til turister, som mange byer i verden har været villige til at give. Dette er helt forståeligt, eftersom man ved at hoppe op på cyklen kan dække meget store dele af diverse byer. Bycykler er ydermere optimale, da man med disse stadig kan mærke stemningen i gaderne og komme ind på mellem bygninger, som man ellers kun kan gøre til fods.

Sammenlignet med scootere, som mange tyer til, når der skal inkasseres oplevelser, er cykler mere håndterbare og også mere fredelige, hvilket gør, at de bliver taget bedre imod af de lokale på smalle gader.

Bycykler kan stå på mange forskellige gader, men den ting, der ofte mangler, er cykelhjelme. Derfor er det en god idé at investere i en cykelhjelm, som man kan have med på ferien, så man er på den sikre side. Dette er især vigtigt, eftersom man kører rundt i ukendt terræn og derfor nemt kan komme til skade.

 

Til vands

 

Hvis man ønsker at se en by fra vandet af, kan man tage et par forskellige metoder i brug. Det kommer nok ikke som en overraskelse at man kan gøre det ved hjælp af diverse turistbåde, men hvis man ønsker at være lidt mere for sig selv og undgå en masse andre mennesker, kan man tage alternative metoder i brug.

I dette tilfælde vil et SUP (stand up paddling) board eller jetski være ideelt, da man her selv kan styre, hvor man vil hen og i hvilket tempo. Da førstnævnte kræver en del fysik, er dette nok bedst egnet til byer, hvor man uden at skulle sejle for langt, kan få set en del.

 

I luften

 

Den mest udbredte måde, hvis man ønsker at opleve en by i fugleperspektiv, er nok ved hjælp af en helikoptertur. Denne måde at opleve byer på er nok rettet til de lidt mere betalingsvillige. Der er dog ingen tvivl om, at dette i og for sig er en helt igennem unik måde at se en by på. Dette kan bedst betale sig, hvis man har med en by at gøre, som er så stor, at det rent faktisk kan betale sig.

I New York City er dette eksempelvis udbredt, hvilket er meget forståeligt, da byen er så unik, som den er. Hvis man blot er på en mindre ferie, er det i store byer som denne svært at få oplevet hele byen, hvorfor en helikoptertur kan være effektivt, når man ønsker at få set det hele.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*