5 gode råd når du rejser med hund

Vil du gerne have din hund med på ferie? Det er du ikke ene om. Mange hundeejere tager familiens firbenede medlem med ud at rejse, så hele familien er samlet. Det er dejligt at have sin hund med på ferie, men det kræver dog forberedelse og overvejelse. Her får du fem gode råd til, hvordan du kan sørge for, at din hund får en så behagelig rejse som muligt. 

#1 – Vælg rejsen med omhu

Når du overvejer at tage din hund med ud at rejse, bør du først og fremmest overveje, hvilken type rejse du skal på, og om det er realistisk at medbringe en hund på denne type rejse. Her skal du tænke på hunden frem for dig selv, og virkelig mærke efter, om turen bliver mere stressende og ubehagelig end sjov og rar for hunden, og om det derfor er bedst for alle parter at lade hunden blive hjemme. 

#2 – Hundepas 

Hvis turen går uden for de danske grænser, skal din hund have sig et hundepas. Hvis den ikke har det, kan den ikke komme ind i andre lande, så det er et meget vigtigt. Hundepasset kan købes hos dyrelægen, og i det skal noteres en række oplysninger om blandt andet ID-mærkning og vaccinationer.  

#3 – Vaccinationer 

I forlængelse af ovenstående er det også vigtigt, at du sørger for at din hund er vaccineret i overensstemmelse med destinationslandet veterinære bestemmelser. Derfor skal du have et bevis fra dyrelægen på, at din hund har fået de krævede vacciner. Dyrlægen kan tjekke hvilke vacciner, hunden allerede har fået, og hvilke vacciner, den skal have for at overholde reglerne for det land, du skal på ferie i.  

#4 – Komfort på ferien  

Din hund skal have en behagelig rejse og ferie, så det er vigtigt at prioritere komfort. Det er en god ide at transportere den i en kasse, hvor den kan ligge behageligt undervejs. Derudover er det også en god ide at medbringe en hundeseng – især hvis hunden er vant til at sove i en derhjemme. Det skaber nemlig tryghed, når hunden befinder sig i fremmede rammer. Se udvalget af hundesenge til rejsen her

#5 – Aktive pauser

Hvis rejsen er lang, er det vigtigt at hunden aktiveres, når du holder pauser. Gå tur og leg med den, så den får brugt noget af den energi, den samler sammen ved at ligge stille i længere tid ad gangen. På den måde kan den på ny slappe af, når det er tid til at komme videre. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*