5 tips så du kan få råd til din drømmerejse

Har du nogensinde drømt om at rejse verden rundt? Du pakker taskerne, hopper ombord på et fly og får en af de der skelsættende oplevelser, som du husker resten af dit liv – du ved, en af de oplevelser vi ser masser af på de sociale medier og i reality TV.

Idéen lyder ovenud fantastisk, men så snart du tjekker bankbogen falder mange af disse planer fuldstændig til jorden – og du ender med, at krydse fingre for godt vejr i Danmark.

Pengepungen er oftest grunden til, at rejseplaner falder til jorden. Derfor har vi her samlet vores tips til, hvordan du både kan rejse på budget, men også planlægge dig ud af mange af pengeproblemerne. Så du kan få alle de oplevelser du har drømt om, og komme ud og se verden.

1.   Planlæg din rejse

Spontane ture kan være ovenud fantastiske så, hvis du har råd og tid så hold dig endelig ikke tilbage. Men, hvis du rejser på et budget, er du simpelthen nødt til at have en plan for dine rejser. 

Det betyder selvfølgelig ikke, at du skal have dine rejser planlagt time-for-time, men blot at du skal have en nogenlunde ide om, hvor længe du har tænkt dig at være i en by eller land, hvilken rute du har tænkt dig at følge for at få dit eventyr ført ud i livet. 

Hvis du har en plan, og følger den lidt mere end nogenlunde, kan du meget nemmere holde styr på dine udgifter. Samtidig er sidste-øjebliks flybilletter og hoteller ofte langt dyrere end, hvis du bestiller det i god tid i forvejen.

Så hav en plan, eller lav en og sørg for at følge den. Så kan du spare rigtig meget på uforudsete udgifter, som tit kan være en meget dyr fornøjelse.

2.   Rejs udenfor højsæsonen

Hvis du virkelig gerne vil spare penge, så undersøg om det kan lade sig gøre at rejse uden for højsæsonen. Skolerne og daginstitutionerne holder ferie samtidig, hvert år – det ved rejseselskaberne godt. Derfor bliver priserne i disse perioder skruet godt og grundigt i vejret. 

Hvis du nu planlægger at rejse om sommeren, men ikke nødvendigvis midt i skolernes ferie, kan det heldigvis sagtens lade sig gøre uden at du bliver flået af rejseselskaberne. 

Et tip er at undersøge, hvornår det er bedst at rejse til din foretrukne destination. Når du ved det, kan du med fordel undersøge om der ikke er mange penge at spare, ved at rejse enten lige før eller lige efter de ”anbefalede” tidspunkter. Hoteller og flyselskaber sænker ofte priserne i disse perioder, for at lokke folk til at rejse lidt udenfor højsæsonen, da de ikke er glade for hverken tomme flysæder eller tomme hotelsenge. 

3.   Pak en god kuffert – du skal ikke mangle noget

Tænk igennem når du pakker din kuffert. Sørg for at pakke ALT, hvad du kunne forestille dig at få brug for. Ligegyldigt hvor du skal hen så sørg for at have et par lange bukser med, en regnjakke og en langærmet trøje. 

Hvis du sørger for at være så godt forberedt som muligt hjemmefra, risikerer du heller ikke nær så mange uforudsete udgifter, hvis vejret skulle skifte eller andet. Så sørg for at være forberedt på alt, når du pakker din kuffert.

4.   Tænk mere over flybilletten 

Når du skal bestille flybillet (hvis du ikke vælger den billige løsning med toget), er der flere steder, hvor du kan spare penge. For det første er det en god idé at bestille flybilletterne i god tid, og bestille returbillet også. Så sikre du at du ikke ender med at springe budgettet, hvis du lige får lyst til at blive lidt ekstra tid på destinationen. Og, som nævnt, er billetter bestilt i sidste øjeblik meget dyrere. Så vær ude i god tid. 

Samtidig er det ofte også billigere at flyve midt på ugen, frem for at flyve om weekenden. Så undersøg om der er udsving på flybilletter afhængigt af, hvilken dag du vælger til afrejse.

5.   Tag cyklen eller giv dig i kast med offentlig transport

Rigtig mange vælger at rejse for at få et lille ”luksus-afbræk” fra hverdagen. Det kan betyde at man lige bruger penge på en taxatur, hvor man bare havde taget bussen, hvis man var hjemme i Danmark. 

Her bør man undersøge mulighederne for at anvende de lokale offentlige transportmuligheder. Undersøg hjemmefra, da der er visse steder i verden, hvor det ikke er at anbefale at tage offentlig transport, men andre steder, hvor det er nemt som ingenting at fange en metro eller sporvogn. Det er også tit en rigtig sjov måde at opleve det lokale liv på. 

Mange steder i verden – ikke kun i Danmark og Holland – prøver de også at blive bedre til at cykle. Derfor kan du også overveje at undersøge mulighederne for at cykle rundt ved dit næste rejsemål.

Hvis du mangler inspiration til din næste cykel så besøg Pedalatleten.dk og få inspiration. 

BONUS TIP: Det kan være en dyr fornøjelse at gå til lægen i udlandet. Så sørg for at du har styr på alle de vaccinationer, der er påkrævet, inden afrejse. Så risikere du ikke at skulle bruge flere tusinde kroner på uventede hospitalsregninger i udlandet. På blivvaccineret.dk kan du finde al den viden du skal bruge, til din næste rejse.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*