5 tips til en lettere rejse

De fleste kender til udfordringerne forbundet med at pakke til ferien. Det kan være svært at vurdere hvad og hvor meget, man skal have med, og derfor ender mange hurtigt med en alt for tung taske, fyldt med ting, man i sidste ende slet ikke får brug for på rejsen. Er du træt af at gentage scenariet hver eneste gang, du skal afsted? Så kan du her få fem tips til, hvordan du fremover kan rejse væsentligt lettere. 

#1 – Den rigtige kuffert eller taske 

Først og fremmest er det vigtigt at have en god kuffert eller rejsetaske, som ikke er træls at slæbe rundt på. De fleste vælger kufferter eller tasker med hjul, da det gør transporten væsentlig nemmere. Hvis du skal rejse med fly, er det vigtigt at sørge for, at kuffertens mål og samlede vægt ikke overstiger flyselskabets grænse. 

#2 – Pak kun det nødvendige

Når man vil rejse let, er det afgørende at pakke det man har brug for – og ikke mere! Det er dog ikke så nemt, som det lyder, og det kræver styrke at begrænse sig. Pak praktisk og hav i mente, hvad det er for en rejse, du skal på. Er det en charterrejse, kommer du sandsynligvis til at bruge størstedelen af tiden i badetøj og ikke i pænt, formelt tøj. Sko fylder og vejer meget, så prøv om du kan nøjes med to par. Tag solbrillerne på i stedet for at pakke dem ned.

#3 – Saml underholdningen ét sted 

De fleste foretrækker at have bøger, magasiner, film og anden underholdning med på rejsen. Hvis du er en af dem, kan du med fordel samle underholdningen ét sted. I stedet for at slæbe tunge bøger med, kan du downloade en app på din smartphone eller tablet og lytte til dem som lydbog.

#4 – Spar på væsker og kosmetik 

Et fjerde godt tip er at spare på væsker og kosmetik. Det er tungt at slæbe shampoo, balsam og lignende med, så lad være og køb dem i stedet, når du når frem til din destination. På den måde eliminerer du også sandsynligheden for at få en klistret overraskelse, når du åbner en taske med en eksploderet shampoo med. Begræns også mængden af kosmetik og giv din hud den pause, den har fortjent. 

#5 – Pak ud fra vejrudsigten 

Lad være med at forsøge at forudsige vejrudsigten, men tjek i stedet prognoserne, når du pakker. På den måde undgår du at pakke en masse tøj, som du alligevel ikke får brug for, fordi det er for koldt eller varmt at have på.