Årets skiferie skal holdes i norden

Det er ved at være højsæson for skiferier, hvor mange af Europas bedste skidestinationer smider det ene gode tilbud op efter det andet, hvorfor det kan være svært at vælge hvorhen rejsen skal gå. Mange danskere valfarter til alperne, hvor især Østrig og Frankrig er yndet rejsemål, men vores nordiske brødre i form af Sverige og Norge har mindst lige så gode faciliteter.

Praktiske foranstaltninger

Inden rejsen går nord på, så der en del praktiske ting man gerne vil have klaret inden og når det er en skiferie man skal på, så er der andre hensyn at tage end, hvis det havde været en charterferie syd på.  Her er det en god idé at få styr på sine rejseforsikringer og i særdeleshed ulykkesforsikringen, da chancen for, at man kommer til skade på en skiferie er en del større end en almindelig ferie.

Norge

Norge er kendt som en af de bedste steder i norden, hvis ikke det bedste sted, når man skal på skiferie. Fordelen ved at tage til Norge på ski er mange.  først og fremmest er der ikke langt og det er nemt fremkommeligt, hvis man tager færgen fra Nordjylland eller København.  Derudover er sproget næsten det samme og man føler sig ikke total på udebane.  De norske fjelde er tilmed nogle af nordens smukkeste om sommeren, hvor mange af dem om vinteren forvandles til gode skisportssteder, med det ene flotte snescenarie efter det andet.  Når det kommer til skisportssteder, så er der et væld af muligheder i Norge, hvor de mest kendte er Trysil, Lillehammer og Hemsedal. Hemsedal ligger midt i Norge og er perfekt til både venner og familien på 4. Her er der muligheder for alle, uanset om du er øvet eller begynder, så er der en pist, som passer lige præcis til dit niveau.  I folkemunde bliver det kaldt nordens alper grundet den store højde forskel, hvorfor man nærmest kan få alpint skiløb. Dog er der også gode langrendsruter til dem, som ikke har brug for det store adrenalinsus, men bare gerne vil nyde naturen.  Bliv mere oplyst om en tur til Hemsedal her.

Sverige

Sälen i Sverige er en af de mest kendte skissports destinationer hos skandinaviens mest folkerige land.   Sälen er Nordeuropas største skiområde, hvorfor der et væld af muligheder for alle uanset, om de super dygtige skiløbere eller nybegyndere.   En af områderne i Sälen er Lindvallen, som blandt mange vurderet er til at være, en af de bedste steder, hvis du skal have børn med på skiferien. Her er der bakker, som ikke er så stejle, hvor børnene kan boltre sig uden, at være i fare for grimme styrt.  Derudover har Lindvallen en god snowpark, hvor man kan øve de mere komplicerede hop og tricks.  Fordelene ved at tage til Sverige på skiferie er mange. Det er nemt tilgængeligt, hvor man selv kan køre derop og have alt sit eget grej med.  De fleste erfarne skiløbere vil gerne have deres eget udstyr med fremfor at leje noget, da skiene og støvlerne er tilpasset ens krop. Når man kører selv har man også muligheden for at tage familiens bedsteven med, hunden. Ligesom al det udstyr der kræves, såsom hundemad, hvilket man kan læse mere om her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*