En aktiv ferie er en sundere ferie

Sommeren er så småt ved at være bag os. Der er nok også allerede nogen der er begyndt at overveje efterårsferien, hvor det måske igen bliver muligt at rejse lidt ud i verden, selvom det stadig er forbundet med en stor usikkerhed. Mange tager en tur sydpå, hvor der skal dases. Men i stedet for en all inclusive-daseferie ved poolen, er det måske tid til at overveje en ny ferieform.

Aktiv ferie for hele familien

Der er nemlig masser af muligheder for at tage på aktive ferier, hvor du holder kroppen og hovedet i gang. Uanset hvilken type ferie du foretrækker, findes der næsten helt sikkert en variant med lidt mere aktivitet. Foretrækker du et par rolige uger i familiens sommerhus, er det oplagt at medbringe et par gode løbesko og en cykel. På den måde kan I nemt tage på små ture i løbet af ferien. Både i Danmark og udlandet findes der masser af løbe- og cykelruter omkring sommerhusområder. Turene foregår ofte i naturen, hvor du for alvor kan lade roen sænke sig.

Det kan også være, at du foretrækker at rejse sydpå og ligge ved poolen og få en masse sol, så du ikke skal have dine d-vitaminer gennem vitaminpiller. Her kan du dog også sagtens snige lidt aktivitet ind, som holder kroppen i gang. Det er naturligvis oplagt at svømme et par baner i poolen først på dagen, så du starter dagen godt. Du kan også gøre en dyd ud af at gå en tur i byen eller i den omkringliggende natur hver dag – eller måske bare gå en længere tur på et par timer et par gange i løbet af ferien. 

En tredje mulighed er at tage på ferie et stede som La Santa Sport, hvor der er sport på programmet hver dag. Der er noget for enhver smag, og der er plads til både store og små, unge og gamle.

Kort sagt handler det blot om at bruge omgivelserne, når du tager på ferie. Det er altid muligt at snige lidt bevægelse ind, og det behøver slet ikke at ligne en tur i træningscenteret.

Aktiv ferie holder kroppen sund

En aktiv ferie giver ikke bare en stærkere og sundere krop, men også plads til en ekstra is.

At holde kroppen aktiv handler nemlig både om at bevare en god energibalance, så du ikke tager på over sommeren, og om at styrke kroppen. Vores muskler og knogler har bedst af at blive brugt, og når du holder kroppen aktiv, styrker du dem. Det smarte ved naturlig aktivitet er, at du ikke overbelaster særlige dele af kroppen, og risikoen for at komme til skade er meget lille. Det er dog vigtigt, at du har gode sandaler eller sko på, så du ikke skader dine fødder ved at gå forkert.