En god skosål har betydning for belastningen på din fod

Når du skal finde et par nye sko, er det vigtigt, at både skoform, sål og materialer matcher din fod. Disse tre elementer udgør den bedste sko til netop dig. Vi har alle forskellige fødder og forskellige måder at gå på.

Sålen har afgørende betydning for skoens funktioner

Særligt hvis du går efter vandresko, har sålen stor betydning. Når du køber vandresko, har du formentlig en forventning om at gå mange kilometer. Og det kan belaste resten af din krop, hvis du går i sko, som ikke støtter din fod.

En sko består af:

  • En mellemsål

  • En stødabsorberende del

  • En ydersål.

Mellemsålen er ofte det sted, hvor tykkelsen reguleres, alt efter den stivhed der ønskes. Den stødabsorberende del har til formål at aflaste din fod, hver eneste gang du tager et skridt. Slutteligt er ydersålen det lag, som du går på. Ved vandrestøvler vil der altid være en slags hård gummi.

Materialevalg er ikke lige meget

Derfor er det vigtigt, at du ser på, hvordan sålen på skoen er. De fleste skomærker har desuden fokus på sålen, da det er et vigtigt element. Du kan se mere her og se, om Salomon skulle have den rette løsning til dig.

Ligeledes har dit formål betydning for skoens materialer. Der er forskel på, om du vælger sko i læder, nubuck eller ruskind. Det er altid en god idé, du rådfører dig med en ekspert. Så er du sikker på at få en sko, som passer til dine mål – og dig.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*