Få råd til at rejse, selvom du er medlem af en a-kasse

Hvis du er glad for at rejse, vil du helt sikkert gerne bruge de fleste af dine penge på rejseaktiviteter. Derfor kan det altid være en god idé at gennemgå dit budget og se, om du kan spare penge på nogle af posterne. Blandt andet er der flere mennesker, som kan spare nogle hundrede kroner om måneden ved at skifte til en billigere a-kasse. Læs dette indlæg her og se, om du også kan få flere penge til dine rejser.

Alle kan få brug for en god a-kasse

Uanset, hvilket ansættelsesforhold du befinder dig i, kan du få brug for en god a-kasse. Det gælder uanset, om du er ansat som lønmodtager, selvstændig eller freelancer. Det gælder også uanset, om du er ansat i en begrænset tidsperiode, deltid eller på fuldtid.

Når du er medlem, er du nemlig forsikret mod ledighed. Det betyder, at du stadig vil få penge udbetalt, selvom du ikke har noget job.

Disse ydelser kræver medlemskab af en a-kasse

Der er faktisk flere sociale ydelser, der kræver medlemskab af en a-kasse. Hvis du bliver ledig og gerne vil modtage dagpenge, skal du være medlem. Det samme gør sig gældende med sygedagpenge, feriedagpenge, efterløn og de forskellige orlovsydelser, som du kan modtage i forbindelse med graviditet og fødsel.

A-kassen skal også være din samarbejdspartner

En a-kasse er dog ikke kun en institution, der udbetaler penge til dig. Hvis du bliver ledig, skal de også hjælpe dig tilbage i job. Derfor er det også vigtigt, at du kan se dig selv have en meningsfuld og givende samtale med a-kassens rådgivere. Det er nemlig dig, og så dit lokale jobcenter, der skal hjælpe dig tilbage på arbejdsmarkedet, hvis du bliver ledig.

Flere a-kasser vejleder ikke kun deres medlemmer, hvis de bliver ledige. De afholder i stedet også flere relevante kurser hele året igennem, så deres medlemmer kan dygtiggøre sig yderligere – også hvis de allerede er i job.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*