Forkæl dig selv med en rejse

forkæl dig selv med en rejse

I Danmark kan man blive stigmatiseret hvis man har et BMI over 25. Det betyder et knæk for selvtilliden udstrålingen og mindre selvværd. Det er en skam, specielt for de mange kvinder, der fejlagtigt tror at de moderne skønhedsidealer er virkelige. Udover at mange fejlagtigt tror at ultra tynd er det nye skønhedsideal så tror de tilmed at det er sundt. Men det er en sandhed med mange forskellige nuancer.

Det er sundere at have lidt for meget end lidt for lidt på bagen

Den nyeste forskning viser at det er betydeligt sundere at have et par kilo for meget på bagen end det er at have for lidt. Når man tænker over årsagen giver det god mening. For bliver du eksempelvis syg skal kroppen have noget at stå imod med. Vejer du i forvejen for lidt, så har kroppen intet at stå imod med og du vil blive ramt hårdere. Har du derimod nogle kilo ekstra har kroppen et nødlager af ressourcer at trække på, bliver du ikke ramt ligeså hårdt.

Førhen var den gængse opfattelse at ens BMI skulle ligge imellem 20-25. Men WHO har hævet denne til grænse til 20-27. Dette er blot et eksempel på at videnskaben begynder at se logikken i at have et par kilo for meget. Derudover så er det betydeligt sundere at have et lettere forhøjet BMI og samtidig dyrke motion regelmæssigt end det er at være normalvægtig og ikke dyrke motion. Så vægten alene kan ikke give en sundhedsstatus. Det skal som en indikator og veje ind sammen med alle de andre tegn såsom motion, varieret kost, rygning og alkoholvaner.

Det er sundest at være glad uanset vægt

Noget af det, som har størst betydning for vores helbred er vores mentale tilstand. Er vi glade har vi det typisk også fysisk godt. Har vi det ikke psykisk godt smitter det af på vores fysiske helbred. Derfor kan en rejse være en oplagt flugt fra hverdagen hvis du er overvægtig og trænger til at få smilet frem. Færøerne er en smuk destination, som vil efterlade dig med indtryk for livet. Følg linket her og se om ikke Færøerne kan friste dig.

Når du har bestemt dig for at tage til Færøerne eller en anden kold destination kan du ligeså godt forkæle dig med et nyt sæt tøj. Du kan se et bredt udvalg af vinterjakker her. Så drop de negative tanker og associationer hvis du vejer et par kilo for meget, allier dig med din fysik, find smilet frem og nyd nutiden.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*