Fra Danmark til New York med teaterskole

Hvorfor ikke kombinere passion og rejselyst? Det er nemlig lige præcis, hvad du kan gøre på en teaterhøjskole af international karakter.

I Danmark har vi faktisk nogle ganske glimrende teaterskoler, hvor underviserne er erfarne dramatikere og skuespiller med erfaring fra den internationale scene. Teaterskoler- og højskolerne har i årtier haft fremgang i antallet af elever og formået at bevæge sig i en retning, hvor de minimerer forskellen til undervisningskvaliteten i forhold til udenlandske teaterskoler med betydeligt længere historik.

De unge mennesker tiltrækkes dog ikke kun på grund af de undervisere, der er på uddannelserne. Også rejserne er et stort plus. Ikke bare fordi det er spændende at sammenligne den danske teaterkultur med den fra udlandet, men fordi der er indlagt uvurderlige lektier og erfaringer i sådanne teaterrejser til verdens største produktioner.

Udflugt på undervisningsplanen

Ét af de steder, hvor teaterrejsen er en del af pensum, er Højskolen Snoghøj. Her dyrker de talentfulde elever dagligt dans, dramaturgi, improvisation og meget mere, men årets højdepunkt må uden tvivl være turen til New York, hvor hvert hold får fornøjelsen af at opleve en Broadway produktion med egne øjne.

Broadway er verdens mest berømte teatergade, beliggende på ikoniske Times Square. Broadway har det hele. Lystspil, dramatiske teaterstykker og uforglemmelige musicals. Her boltrer verdens bedste sig på scenen, mens publikum ser måbende til. Broadway har i nyere tid fået kritik for at have forvandlet sig til en kommerciel kapitalistisk turistattraktion, men faktum er, at Spillemand på en tagryg, A West Side Story og mange flere af verdens største sceneproduktioner har fundet sted her til stor begejstring for både kritikere og det almene publikum.

Samtidig er turen til New York en oplagt mulighed for eleverne, hvis de vil have streget nogle ting på deres bucketlist. New York har nemlig det hele – lige fra Frihedsgudinden, Alcatraz og Ground Zero til den klassiske hotdog i Central Park eller shopping i Soho kvarteret. Der er garanteret mageløse minder fra både teater og turistmål, når skolen år efter år tager et nyt spændt kuldfuld elever med til en af verdens største byer.

Skolen er desuden et fremragende eksempel på, hvordan man kan forene passioner som teater og rejser.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*