Har du en jæger gemt i dig?

At gå på jagt er for mange en spændende og samtidig afstressende hobby. Du kommer ud i naturen, og hvis du er heldig, får du også lidt med hjem til aftensmaden. Men for at jage i Danmark skal du have et jagttegn. Læs med her og bliv klogere på hvordan du erhverver dig et jagttegn.

Nyd stilheden i naturen

Hvis du skal gå på jagt i Danmark, skal du have et jagttegn. Det er et bevis på, at du kan finde ud af at håndtere et våben og kender til jagtloven i Danmark. Derudover lærer du en masse om dyrene, og hvordan du skal færdes i naturen, når du er ude på jagt. Så snart du har fået taget et jagttegn er du klar til at begive dig ud i naturen – her kan du nyde stilheden, den friske luft og vildtet, der lever her.

Godt at vide om jagttegn

Du kan tage et jagttegn mange forskellige steder. Du kan både tage jagttegn på Sjælland, Fyn eller Jylland. Ja, stort set i hele Danmark. Det er helt op til dig, hvad der passer dig bedst. Du kan både tage dit jagttegn som kursus eller gennem privat undervisning. Det er bare at gå på nettet og finde ud af, hvor der er muligheder tættest på dig.

Prisen på et jagttegn afhænger af, hvor og hvordan du tager det. Du kan tage det hurtigt ved hjælp af et weekendkursus, og her ligger prisen typisk lidt højere – på omkring 2900 kr. – end hvis du tager det over længere tid. Her et aftenkursus en god mulighed, hvor du på sådan et kursus møder op et bestemt antal aftener og får undervisning. Dette er typisk billigere – omkring 1700-2000 kr. – da det er over længere tid.