Kom billigt afsted i efterårsferien

Sommeren er godt og grundigt ved at være forbi, og vi har allerede haft en lille storm, hvilket for alvor betyder, at vi har bevæget os ind i efteråret. Med efteråret kommer for manges vedkommende også efterårsferien, og da mange af os har sukket efter sommer og sol, da det var sommer her i landet, er der uden tvivl mange, der vil se deres snit til at rejse sydpå i efterårsferien. Her står destinationer som de kanariske øer, Egypten og lignende højt på listen hos de fleste, da der mere eller mindre er garanti for sol på de kanter.

Efterspørgslen presser prisen op

Når der er mange, der er interesseret i en varer, så har den varer det med at stige i pris, hvilket er ganske simpel udbud og efterspørgsel. Sådan er det i den grad også med rejser, og der er nok mange, der har oplevet at prisen på en rejse i højsæsonen ofte kan være flere gange dyrere end hvis du bare rejser et par uger uden for.

Hvis du gerne vil til sydens sol i efterårsferien, kan det med andre ord hurtigt blive en meget dyr affære, hvis du skal afsted i uge 42 og ikke har mulighed for at rejse i en af de andre uger, hvor priserne typisk er på et halvt andet niveau. Der er dog også en anden løsning, nemlig at rejse fra Tyskland.

Derfor er det billigere at rejse fra Tyskland

Der er flere grunde til at man kan finde billige rejser fra Tyskland, når man ikke kan fra Danmark i samme periode. En af de væsentlige årsager er ikke overraskende, at momsen er en hel del lavere i Tyskland, end den er i Danmark. For det andet har det nogle naturlige stordriftsfordele, der gør at de kan sælge billigere rejser, da de sender mange flere gæster af sted om året.

Endelig er der det med sæsonerne. Tyskerne har ikke på samme måde helt så præcise ferieperioder, da de er mere delt ud over året. Der er derfor ikke perioder, hvor størstedelen af befolkningen har fri, og derfor stiger rejserne ikke eksplosivt i perioder, men ligger mere stabilt ud over året.

Har du mulighed for at rejse fra Tyskland, kan der med andre ord være mange penge at spare – også i efterårsferien.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*