Lejer du dit hus ud, når du er på ferie?

AirBnB er gennem de seneste 10 år blevet uhyre populært, og det er da heller ikke så svært at forstå. Hvis man har en lejlighed eller et hus der står tomt i en periode, kan man tjene gode penge ved at leje den ud. Står man og mangler et sted at bo, kan det omvendt være langt billigere at finde en bolig på AirBnB end på et hotel. Især hvis man er en familie, kan der være mange penge at spare på den måde.

Til dig der lejer ud

Hvis du skal på ferie i en uge eller længere, kan du overveje, om det kunne være en god ide at leje dit hus ud imens. Hvis du bor et rimelig attraktivt sted og har et indbydende hus eller lejlighed, kan du nemt tjene mange tusinde på at leje det ud i en uge. Man kan sætte krav om at man kun vil leje ud til til familier, og ikke til fester osv.

På den måde kan du tjene penge mens du er på ferie, samtidig er der også nogen der er i dit hjem, hvilket drastisk minimerer risikoen for at få indbrud i hjemme.

Hvis du lejer din lejlighed ud, kan det være en god ide at overveje en lås med kode, i stedet for en traditionel nøglelås. På den måde kan du blot give dem der skal leje huset en kode, i stedet for at skulle overlevere en nøgle. Samtidig kan du ændre koden, når lejen afsluttes, på den måde behøver du aldrig bekymre dig om, at nogen kunne have kopieret din nøgle eller lignende. Kontakt en låsesmed og hør om dine muligheder.

Du må leje din bolig ud for op til 50.000 kroner om året, uden at skulle momsregistreres. Der er et bundfradrag som du ikke skal betale skat af, dette er på nuværende tidspunkt 28.000 kroner. Her skal du dog holde øje med skat.dk og lignende, da dette kan ændre sig.