Må man rejse når man er på dagpenge

Lige i øjeblikket, er der nok ikke mange der går og tænker alt for meget over at skulle ud og rejse. Mere eller mindre resten af verden er lige som Danmark lukket ned, og der er naturligvis ikke nogen, der tager på ferie i udlandet i øjeblikket. Der kommer naturligvis også en tid efter corona og sommerferien nærmer sig med hastige skridt. Om det kommer til at betyde at der grænserne og luftrummet igen bliver åbnet, er det stadig for tidligt at sige, men muligheden foreligger.

Indenfor den sidste halvanden måned, er der kommet langt fra på dagpenge end der tidligere har været, og netop ferie er en af de ting, som mange er i tvivl om, hvordan hænger sammen. Det er nemlig langt fra alle, der er klar over, at man ikke bare kan tage på ferie, når man er på dagpenge. Du kan læse meget mere om reglerne for dagpenge her.

Den helt korte version er, at være på dagpenge kan på mange måder sammenlignes med at have et arbejde. Når man er på dagpenge skal man således også være tilgængelig for sin arbejdsplads (hvilket altså er a-kassen). Det giver sig selv, at det er man ikke, hvis man tager på ferie uden at oplyse dette. Det ville principielt svare til, at man ikke mødte op på arbejde, fordi man er draget udenlands.

Inden man holder ferie, og eventuelt tager ud og rejser, skal ma have meldt dette til sin akasse, og det skal typisk være gjort minium 14 dage forinden. Gør man ikke dette, kan man risikere at blive trukket i sine i forvejen sparsomme dagpenge.

Så når sommerferien nærmer sig, skal du huske at have sat dig ind i reglerne, hvis du har planer om at skulle holde ferie.