Når teambuilding rejser er løsningen

teambuilding rejser

For mange kan det være tilstrækkeligt at arbejde med sine kollegaer på arbejdspladsen, men for andre kan der også være et behov for en større sammenknytning og fællesskab ud over det sædvanlige. Teambuilding bygger på fællesskabsfølelse og nye sider af sine medarbejdere, som man ikke har set før. For nogle kan det være grænseoverskridende, for andre kan det være spændende og udfordrende.

Teambuilding rejser kan oftest være med til at sætte gang i afdelingerne på arbejdspladsen og rykke medarbejderne sammen på kryds og tværs. At få en fælles oplevelse er noget man kan se tilbage på i lang tid, noget man kan snakke om og noget som måske kan være med til at påvirke arbejdsgangene fremadrettet. Med andre ord, teambuilding rejser kan på mange måder være rigtig gavnligt for arbejdet og det kollegiale.

teambuilding rejser

Komfortabel luksus vs. den sande virkelighed

Teambuilding rejser kan byde på mange aspekter. De kan stå på fantastiske storbyer med behagelige hotelforhold og oplevelser rundt i gaderne med opgaver, der knytter personalet tættere sammen. Modsat kan teambuilding rejser også være ture i ukomfortable skove, hvor opgaverne kan lyde på at bygge en tømmerflåde i samarbejde eller tænde et bål uden lighter. At blive revet væk fra ukendte og trygge rammer og blive sat over for opgaver, der ikke lægger én nær, er nogle af de udfordringer, der er med til at vise det sande jeg i folk. At samarbejde kan lyde som en let opgave specielt, hvis det er at finde løsninger på kontoret eller i en mødeforsamling. Når først den sande virkelighed uden for civilisationen pludselig står over for de øvrige medarbejdere, melder de andre sider sig frem og på den måde åbner man sig op for sine kollegaer og bliver knyttet tættere sammen. Fælles oplevelser gør fællesskabet stærkere.

Skræddersy selv jeres teambuilding rejse

Der findes efterhånden et stort udvalg af firmaer, der tilbyder teambuilding rejser til jeres arbejdsplads. De hjælper med alt det praktiske som destination, hotel og transport, men derudover er der også mange, som kan tilbyde disse teambuilding-aktiviteter, der kan være gavnligt for sammenholdet. Nogle områder er mere brugbart i jeres situation end andre, og der kan være nogle emner, som I ikke umiddelbart troede kunne udvikles og udfordres på. Se evt. en liste over forskellige emner, der kan arrangeres aktiviteter inden for:

  • Kommunikation
  • Konkurrence
  • Samarbejde
  • Motivation
  • Kreativitet
  • Planlægning og strategi
  • Virksomhedsmål og værdier
  • Forandringer
  • Trivsel og arbejdsglæde

Mange teambuilding øvelser kan sammenflette emner og temaer, så de får et samlet formål. Mange virksomheder har uddannede instruktører til at vise medarbejderne, hvorledes de skal gøres, så det fulde udbytte kommer til stede.

En god idé til at få så meget ud af øvelserne som muligt er at evaluere på de forskellige aktiviteter. Få medarbejderne med i samlet flok og lad dem styre ordet. Alle ser ikke de udfordrende øvelser på samme vis og det er netop det, der gør teambuilding interessant.

Forslag til teambuilding rejser

Den kolde mørke skov:

Arranger jeres teambuilding i de svenske eller finske skove, hvor der er langt til den nærmeste lokale butik, og toiletter heller ej er inden for rækkevidde.
Tag jeres medarbejdere med ud på den ultimative prøve i telte under åben himmel og på den ypperste overlevelsestur, der kan arrangeres. Lad dem bygge tømmerflåder, som skal afprøves ude på vandet, lad dem fiske deres egen aftensmad, der skal tilberedes over et bål de selv skal formå at sætte ild i uden lighter. En tur, der uden tvivl får sat deres samarbejde, forandringer og værdier på prøve.

Den luksuriøse metropol:

Det kan være en opgave i sig selv at sende et stort team afsted til en ukendt metropol og alene omgivelserne og størrelsen på storbyerne kan være med til at få medarbejderne til at samarbejde. Er man kreativ selv og har mod på at sammensætte aktiviteterne på egen hånd, kan en skattejagt rundt i storbyen være ideelt til teambuilding turen. Her skal medarbejderne deles op i grupper og begive sig ud i det pulserende byliv og udføre øvelser i ukendte omgivelser. Noget, der helt sikkert vil styrke samarbejdet, kommunikationen og konkurrencegenet.

De trygge og faste rammer:

Teambuilding rejser behøver ikke nødvendigvis foregå i udlandet eller på dyre hoteller, som vil påvirke firmakontoen negativt. Det handler i bund og grund om at komme hinanden tættere ved og lære af hinanden, og dette kan sagtens opnås på lokale vandrehjem eller konferencerum på hoteller. Brug i stedet pengene på en engageret instruktør, der kommer med tasken fyldt af øvelser og sjove opgaver.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*