Ny på ski: Gode tips til din første skirejse

Der er nogle danskere, som har været på så mange skirejser, at de ikke længere har tal på, hvor mange gange de har været af sted, men der findes også danskere, som aldrig har stået på ski før. Dette blogindlæg er henvendt til sidstnævnte gruppe – gruppen af danskere som endnu ikke har haft deres skidebut.

Du får her en lang række gode tips til din første tur på ski. Læs, sug til dig og glæd dig til dit livs måske mest aktive og sjoveste ferie.

Bestil rejsen gennem et erfarent bureau

Det er alfa omega, at din første skiferie bliver en succes, da denne ferieform byder på mange fantastiske aktiviteter, som alle eventyrlystne danskere fortjener at opleve.

Skal du på skiferie for første gang, bør du bestille rejsen gennem et bureau, så du kan være sikker på, alt går op i en højere enhed. Et erfarent rejsebureau kan hjælpe dig med alt det praktiske vedr. transport og bolig. Uanset om du føler dig mest tiltrukket af de svenske, tyske, franske, østrigske eller norske skiområder, så kan du bestille din drømmerejse online.

Sverige hører til blandt de mest populære lande blandt skiglade danskere, så måske er de svenske skiområder også noget for dig? Er du i tvivl, så se mere her.

Tag på skiskole

Alle nybegyndere kan (og bør) tage på skiskole, da man helst skal mestre skiløb, inden man prøver kræfter med områdets skipister. Du vil med sikkerhed blive en bedre skiløber, hvis du bliver undervist og guidet af en kompetent skilærer i stedet for at kaste dig hovedløst ud i det.

I dag findes der en række forskellige undervisningsformer. Du skal først og fremmest beslutte dig for, om du vil have privat- eller holdundervisning. Privatundervisning er som regel betydeligt dyrere end holdundervisning, så det bør du også tage højde for, når du skal træffe din beslutning.

På skiskolen vil du lære en række øvelser og redskaber at kende, ligesom du vil lære at vænne dig til de nye omgivelser og ikke mindst kulden. Skiskolen er så at sige en (god) smutvej til en bedre teknik. Drømmer du om at blive en sublim skiløber, så få professionel undervisning.

Vælg dit skitøj og skiudstyr med omhu

Før du kan sætte kursen mod det valgte skiområde, skal du ud at investere i skitøj og skiudstyr. Det kan være en stor udfordring i sig selv, da du af gode grunde ikke ved, hvad du skal lægge vægt på, når du skal vælge tøj og udstyr.

Forventer du, at din kommende skirejse bliver den første ud af mange, så investér i kvalitetstøj og kvalitetsudstyr, som kan bruges i mange år ud i fremtiden. Det vil medføre nogle høje startsudgifter, men du vil helt sikkert ikke komme til at fortryde, at du har været kvalitetsbevidst i dit valg af udstyr.

Rækker din økonomi ikke til at bruge mange tusinde kroner på nyt tøj og udstyr, så bør du undersøge de aktuelle lejemuligheder, da det typisk er muligt at leje ski, skistave m.v.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*