Oplev Malta med en billig afbudsrejse

badestrand på malta

Nu hvor vinteren for alvor har fået tag i det danske land, så er vi med garanti mange der drømmer os langt væk til varmere og mere eksotiske himmelstrøg.  Et godt bud på en tur sydpå er til den lille klippe ø Malta. Læs meget mere om feriestedet i de næste afsnit.

Fakta om Malta

En afbudsrejse til Malta er noget for hele familien – unge som gamle. Malta er en klippeø i middelhavet ca. 90 km syd for Sicilien i Italien. Øen er i dag en selvstændig stat, men har tidligere været en britisk koloni. Stort set alle taler derfor engelsk og man kører forsat i venstre side ad vejen. Hovedstaden Valetta ligger på hovedøen, de to andre beboede øer du udgør østaten er Gozo og Comino.  I 2004 blev Malta optaget i EU og den maltetiske lira blev således erstattet af euroen. En af Maltas største indtægtsgrupper er turisme – og med god grund. Der er nemlig massere af grunde til at snuppe en afbudsrejse til Malta. Læs mere i nedenstående.

Det kan du opleve på Malta

Malta er en populær ferieø både blandt danskere, skandinavere i det hele taget og andre europæiske borgere. Øen er nemlig forholdsvis nemt at flyve til og tilbyder et væld af skønne hoteller og ferieboliger. På Malta finder du sandstrande, klippestrand, rent og smukt havvand, luksus resorts, anderledes kultur og natur, natteliv, shopping, vandsport og en venlig i imødekommende befolkning. Desuden er priserne fortsat lavere end mange andre europæiske ferieparadiser.

Tag på en sejltur til den Blå lagune, tag på cykeltur på Gozo, shop amok i Valetta eller nyd livet på sandstrande ved Pace Ville.

Sådan kommer du til Malta

Flere danske lufthavne, både Billund og Kastrup tilbyder direkte flyruter til Malta. Flyveturen tager ca. 5 timer. Ofte kan du være heldig at finde en billig afbudsrejse og på den måde spare betydelige penge på rejse –penge du i stedet kan bruge på en lækker middag eller en unik oplevelse på ferien.

Der findes både resorts, hoteller, vandrehjem og ferieboliger på øen. Hvad man vælger er i højgrad en smagssag og formentligt også et spørgsmål om budget. Rejser man med små børn, kan der være en klar fordel i at have en lejlighed. På den måde kan der let laves mad, så det passer med børnenes rutiner og fast spise tidspunkter. Vælg gerne et sted med børnevenlig pool, så de små kan plaske rundt der dagen lang.

Klimaet på Malta

Malta har et såkaldt subtropisk klima. Det betyder en behaglig temperatur stort set året rundt og massere af solskinsdage. Temperaturen kommer sjældent under 18 grader og om sommeren sniger den sig typisk op omkring de 30 grader. Det betyder, at Malta er et besøg værd hele året – i hvert fald er du sikker på et stabilt vejr, der altid er lunere en det danske. Kig derfor roligt på afbudsrejser til Malta om vinteren eller om efteråret.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*