Oplev Sri Lanka

Sri Lanka er en utrolig populær feriedestination. Landet er eksotisk, varmt, fyldt med kulturelle seværdigheder, flot natur og endnu flottere strande, så det er ikke svært at se hvorfor, at så mange danskere rejser derned hvert år. Her er derfor en guide til, hvor man bør bo, og hvad man kan se.

Her skal I bo på Sri Lanka

Afhængig af hvad I gerne vil se, er der mange muligheder for hvor, at I bør vælge at bo i løbet af ferien.

Natur: Hvis I gerne vil bo midt i den flotte natur, er der rigtig mange flotte byer, som er omringet af grønt. Én af dem er Sigiriya. Denne by ligger langt væk fra diverse storbyer, så man føler sig næsten i et med naturen. Stemningen er fantastisk og rolig.

Kultur: Hvis man derimod ønsker at bo i et område med en masse kulturelt, bør man forsøge at finde et sted at bo i Kandy. Det er en gammel kongehovedstad, som emmer af kulturelle ting. Der er fantastiske bygninger, og man vil se en masse templer. Byen ligger centralt og er derfor omringet af masser af grønt, så man får ikke indtrykket af, at man er midt i en storby.

Strand: Hvis I drømmer om lange hvide sandstrande og klart blåt vand, er Sri Lanka lige stedet! Strandene er som taget ud af en drøm, og det er heldigvis mange af dem! En af de meget populære strandbyer er Unawatuna, som efter sigende har Sri Lankas bedste strand – og det siger altså ikke så lidt! Langs stranden er der både caféer og restauranter. Der er masser af liv og en fantastisk stemning. Hvis man ønsker en mere isoleret strand at bo ved, kan man med fordel tage mod Jungle Beach. Den er en smule mere eksotisk med kokospalmer og en nærliggende jungle. Strandene på øen er meget populære, og der er derfor mange steder, som tilbyder, at man sover i en hytter på strandene.

Disse ting må I ikke gå glip af

Seværdighederne i Sri Lanka er mange, så det er umuligt at nævne dem alle. Her er derfor de mest populære:

Nationalparker. Der findes et væld af nationalparker, så det gælder bare om at vælge en. Her kan man se en masse eksotiske dyr samt planter. Det er en fantastisk måde at opleve den flotte natur på, og man er sikker på, at man ikke går glip af noget!

Adam’s Peak er et af de flotteste steder. Det er et bjerg/bjergtop, så man har en fantastisk udsigt, hvis man når op på toppen. Man kan vandre derop og tage pilgrimsruten. Det er en lang tur, men det er helt sikkert det værd, og i sidste ende vil det føles magisk.

Mihintale er en lille landsby, som er utrolig hyggelig at opleve – og den anses for at være buddhismens fødested, så der er masser af kultur! Derudover er den kendt for sine mange templer, samt klostre, som man bare ikke må gå glip af!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*