Sådan får du den bedste safarirejse i Afrika 

safarirejse i Afrika 

Inden du bestiller en safarirejse, er der lidt overvejelser, der bør gøres, inden man tager af sted. Herunder vil du finde lidt praktiske informationer, som er rare at vide, og nogle af de punkter du bør overveje, inden turen bestilles. Der er f.eks. stor forskel på, hvornår man vælger at tage af sted. De generelle retningslinjer siger, at i perioden fra juni til oktober er vejret tørt, men her vil så til gengæld også være mange andre turister. Januar til marts er meget varme, og april til maj samt november er der, hvor det regner mest. Men som så mange andre steder, så er det svært at spå om vejret, og Afrika har mange safaridestinationer, så der er selvfølgelig også regionale forskelle. De mest traditionelle safaridestinationer er Kenya og Tanzania, hvor der er de bedste chancer for at se mange forskellige dyr. Sydafrika er efterhånden også blevet en populær destination og byder ud over vilde dyr også på mange andre oplevelser både indenfor natur og kultur. De lidt mere ukendte safaristeder indbefatter bl.a. Botswana, Namibia og Zimbabwe.

 

De fleste forbinder nok safari med at blive kørt rundt i en jeep af en guide, men der er faktisk også mange andre muligheder for at opleve det vilde Afrika. Hvis du er modig, så kan du leje din egen bil og begive dig af sted på egen hånd. Er du ikke helt så modig, så kan du leje en bil med chauffør. Derved bestemmer du selv, hvor turen går hen, og så slipper du for andre safarigæster. Nogle steder kan man komme på ture, hvor man går ud på savannen, der kan sejles i båd eller kano, det er muligt at ride på heste- eller elefantryg og nogle steder køres der tilmed på motorcykel. Nogle af disse safarityper kan give oplevelser, som man ellers ikke ville få på en traditionel safari, da det er muligt at bevæge sig rundt i områder, som bilen ikke kan komme i.

 

Hvad skal der med i bagagen til en safaritur?

Det er også værd at sætte sig lidt ind i, hvad der skal puttes i kufferten, inden man springer ombord på flyveren. Det er ikke nødvendigt at anskaffe et fuldt safari-outfit, men der er selvfølgelig en grund til, at tøjet ser ud, som det gør. Tøjet har f.eks. lyse farver, fordi tøj med meget farve tiltrækker tsetsefluer, og dem vil man helst undgå. Derudover tiltrækker lyse farver heller ikke den varme sol på samme måde, som mørkt tøj gør. Temperaturen kan svinge meget på en safaritur, og derfor er er det en god idé at medbringe tøj til både varmt og koldt vejr og gerne noget, som kan varieres i løbet af dagen. Det er også godt at have både lange ærmer og lange bukseben til at skærme mod insektbid. Og medbring så endelig også godt fodtøj, som sidder ordentlig fast på foden, når der skal vandres rundt på savannen – og så er godt fodtøj altid at foretrække, når man skal flygte fra en sulten løve! Det kan også være rart at medbringe en solhat, tørklæde, kasket eller lignende til at værne mod den skarpe sol midt på dagen. Alternativt kan der anskaffes en flot safarihat på destinationen.

 

Udover tøjet så er det meget vigtigt at huske at få pas, solcreme og solbriller i tasken. Myggespray er også gavnlig at have, da myggene er meget aktive specielt efter solnedgang. I god tiden inden afrejse er det også vigtigt at undersøge, hvilke vaccinationer der anbefales til lige præcis det område, som du rejser til. Der kan nemlig være forskel alt efter destination, og det er derfor ikke muligt at rådgive om noget generelt. I den mere sjove afdeling så er et kamera selvfølgelig et must, så du kan forevige de mange smukke dyr, som du forhåbentlig møder på din vej – gerne med god zoom. Det kan også være en god idé at medbringe en kikkert, da det jo ikke er en selvfølgelighed, at dyrene løber lige ved siden af bilen til arrangerede fotoseancer. Du kan også bedre føle dig som en svunden storvildtsjæger, når sniger dig omkring med en kikkert om halsen.

 

På safari møder man vilde dyr

Efterhånden er det blevet sådan, at safarituristerne tror, at The Big Five er de fem dyr, som man helst skal se på en safaritur til Afrika. Sådan forholder det sig dog slet ikke rent historisk, for de fem store dyr er de fem dyr, som var sværest – og farligst – for storvildtsjægerne at nedlægge. De fem store dyr omfatter løve, leopard, det sorte næsehorn, den afrikanske elefant og kafferbøflen. De fire første er fredede i dag, så det er nok meget godt, at turisterne har overtaget udtrykket. Der er dog mange flere dyr, som også er interessante at kigge på i Afrika, så husk at holde øjne og ører åbne.

 

Det vigtigste at huske, når man skal på safari, er at have den rigtige indstilling til turen. Det er vigtigt at huske, at man ikke besøger en zoologisk have. Der er derfor heller ingen garantier for, hvor mange dyr man får at se, eller for hvor tæt de kommer på. Det er dygtige guider, som viser rundt, og de gør helt sikkert deres bedste for sikre de bedste oplevelser for de besøgende, men det er ikke tamme dyr, og ingen kan forudsige, hvordan de opfører sig. Hvis man dog kommer med en åben indstilling, så skal man helt sikkert nok få en masse gode oplevelser. Det er et privilegie at få lov til at besøge dyrene på deres hjemmebane og i deres naturlige omgivelser.

 

Hvis du er klar til at bestille din safarirejse, så tag et kig her. På safari i Afrika kan du være heldig at møde de store dyr såsom løver, elefanter, næsehorn, flodheste, giraffer, zebraer og bøfler. Der er dog også mange andre, som du måske ikke har tænkt på som f.eks. hyæner, skildpadder, aber, geparder, flamingoer, strudse, krokodiller, slanger, sjakaler og gribbe.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*