Start ferien godt – pas på i flyet

Den gode rejse starter ikke, når man når sin destination, den gode rejse skal helst begynde fra man forlader sig hjem, eller måske allerede fra man begynder at planlægge rejsen. Flyrejsen er sjældent den ting ved rejsen, som de fleste ser frem til, og der er mange der ikke bryder sig om at flyve. Nogen har decideret angst for det, men andre generelt bare ikke bryder sig om at sidde stille i længere tid.

Planlæg flyrejsen

Selvom flyrejsen naturligvis ikke er det bærende punkt for hvorvidt ens rejse bliver god, og slet ikke hvis man skal være af sted i længere tid. Jo længere selve rejsen er, jo minde rolle spiller flyturen som regel også. Alligevel er det vigtigt, at man har en god flyrejse, ikke mindst fordi der er en række komplikationer der kan opstå, som hurtigt kan ødelægge dele af din rejse.

På kortere ture rundt om i Europa og omegn, er der som regel ingen problemer, men skal du ud på længere ture til Østen, USA, Thailand, Australien eller lignende, kan det være en god ide at være opmærksom på de ting der kan opstå, så du sikrer at du får en god rejse.

En af de værste ting der kan ske, er heldigvis også relativ sjælden. Ikke desto mindre er der hvert år flere der får blodpropper i benene på grund af lange flyrejser. Hvis man har lidt dårligt blodomløb og måske er lidt oppe i årene, er man mere udsat og bør derfor tage sig sine forholdregler. Udover at man sørger for at komme op og stå og gå lidt rundt, kan man med fordel investere i et par flystrømper også kaldet kompressionsstrømper. De holder blodomløbet igang. De kan købes i sportsforretninger, på apoteker eller lige her.

En anden ting der kan ske ved flyrejser er problemer med ørene, enten ved propper i ørene eller i de mere ekstreme tilfælde at trommehinderne sprænger. En god måde at afhjælpe propper i ørene er ved at tygge tyggegummi. Det er naturligvis ikke det store problem, men propper i ørene kan godt være flere dage om at forsvinde og kan være en irriterende måde at starte ferien.

En anden ting som rigtig mange oplever på længere ture, er at huden i ansigtet og ikke mindst omkring øjnene tørrer ud. Det kan derfor være en god ide at medbringe en øjencreme. Skal du et sted hen hvor det er varmt, kan det nemlig være hårdt for tør ud at blive udsat for solens varme stråler, ikke mindst ved de sarte områder omkring øjnene.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*