Tag på kulturrejse til det ukendte Hviderusland

Hviderusland er et af de få lande i Europa der endnu er næsten uberørt af turister. Så er du nysgerrig og vil gerne opleve noget helt nyt? Så læs med her.

Hviderusland er en nation med omkring 10 mio. indbyggere. Landet har en gammel kultur med eget sprog og traditioner, som i den grad er præget af en lang historie, hvor de har været underlagt flere lande – heriblandt Rusland, Polen, Tyskland og Litauen.

Hviderusland har dermed også gennem tiden og under de to verdenskrige betalt dyrt, og har været et af de lande i Europa der har været hårdest ramt af krig og invasioner, hvilket i højt omfang har sat sit aftryk, men alligevel eksisterer der stadig en selvstændig hviderussisk kultur og identitet.

 

Hviderusland kaldes også for Europas sidste diktatur land, og var i mange år, efter de to verdenskrige og den kolde krig var ovre, et lukket land. Men i dag er det et åbent land, og Hviderusland er meget mere end blot et aftryk fra 1. og 2. verdenskrig. Det er moderne storbysoplevelser i landets hovedstad Minsk, og historiske borge og slotte, som er opført på UNESCOs kulturliste. Det er smukke folkedragter og traditionelt håndværk og små landsbyer bygget i træ – og ikke mindst, særegnet og robust slavisk køkken, samt gamle kirker og storslået Sovjet-arkitektur.

 

Lyder sådan et eventyr til denne ukendte perle midt i Europa som lige noget for dig og en ven eller en kæreste? Det anbefales bestemt at søge råd og guides fra erfarne, der kender til landet og dets kultur, for at få den ultimative oplevelse ud af dette smukke land. På den måde kan du få skræddersyet et program, der passer til netop dig og dine interesser, men også være sikker på, at du ikke går glip af de helt unikke kulturperler, som landet har at byde på.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*