Tip: Bestil tagerenderens mens du er på ferie

kastrup-fly-landing

Som boligejer, følger der en masse privilegier med, da man selv er herre over boligen. Der følger dog også nogle mindre sjove pligter med, som måske blev udført af andre, mens man boede til leje. En af de mindre sjove pligter drejer sig om tagrenderne. Disse kræver nemlig jævnlig vedligehold, for at de kan oprethold deres funktion.

Trænger dine tagrender til tagrenderens?

Tagrender virker således, at de opsamler al vand fra taget og leder det væk fra bygningen med nedløbsrør. Har du tilstoppede tagrender, så kan du måske nikke genkende til nogle af følgende udsagn:

  • Når det tegner, så løber vandet over tagrenden
  • Muren ser trist og beskidt ud med alger
  • Du kan måske endda se, at der stikker skidt ud over kanten ved tagrenden

Som ejer af boligen, så vil man først og fremmest lægge mærke til, at vandet flyder over, når det regner. Der er ikke noget mere irriterende end at få en stråle ned i nakken, når man går ud af hoveddøren. Dette er altså et advarselstegn på, at tagrenden trænger kraftigt til tagrenderens.

Bliver den ikke rengjort over noget tid, så vil facaden begynde at ændre sig. Der vil typisk komme grønne alger, og så vil den i det hele taget fremstå beskidt. Når man ikke har kontrol over, hvor vandet løber hen, så kan man i værste fald risikere tilbageløb, så vandet kommer op under taget og ind i bygningen. Dette kan lave svære og omfattende skader, som også kan give anledning til svamp i boligen. Det er derfor yderst vigtigt, at man tager tagrenderens seriøst.

Lad nogle professionelle tage sig af tagrenderens

Det er dog de færreste, der elsker at stå på en stige med hænderne ned i den fedtede, mudrede masse af møg, der samler sig i tagrenden. Derfor vælger mange at bestille en gang professionel tagrenderens. Det er ikke særlig dyrt, og så er det helt sikkert pengene værd.

Når man bestiller tagrenderens, så kommer firmaet med en slags støvsuger, der simpelthen suger al skidt og møg ud af tagrenden. De har et kamera siddende på støvsugerhovedet, så de kan følge med i, at det hele bliver renset ud, så man er sikker på et godt resultat.

Få udført tagrenderens mens du er på ferie

Har du ikke lyst til at være hjemme, mens de bliver renset, så kan du lige så fint være på ferie med familien imens. Der behøver nemlig ikke at være nogen hjemme, når rensningen bliver udført. Er man ikke hjemme, så lægger de bare en seddel i postkassen, hvor der står, at de har været på adressen og at opgaven er udført. Man tager afsted fra beskidte tagrender og kommer hjem til rene tagrender – nemmere bliver det ikke.

Det er meget individuelt, med hensyn til hvor ofte tagrenderne skal renses. Det anbefales dog, at man i hvert fald får det gjort et par gange om året. Og så kan man jo altid lige tjekke til dem, for at se om de er ved at være fyldte med skidt igen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*