Tips til at rejse alene

Planlægger du at tage på singleferie for første gang? Så kommer her nogle tips der kan hjælpe dig til at få en rigtig god rejse, når du er afsted på egen hånd.

 

Vælg et trygt rejsemål

Vælg et trygt feriemål. Costa del Sol er eksempelvis populært blandt danskerne. Det gør det nemt at finde danske turister, som du kan snakke med og måske spise aftensmad sammen med og dele jeres ferieoplevelser.

 

Lær området at kende

Start med at lære byen at kende, som noget af det første efter du er ankommet og har fået tjekket ind. Gå en tur så du kan finde rundt og danne dig en fornemmelse af byen og området. Så bliver det lettere for dig at transportere dig rundt i løbet af ferien.

 

Måske kan du booke en guidet gåtur dér, hvor du køber din rejse. Det giver dig en unik mulighed for at lære byen at kende og måske få en masse gode historier om byen og dens indbyggere og seværdigheder. Sådan nogle historier er guld værd at kunne fortælle videre, hvis du senere bliver inviteret til at spise sammen med andre turister, der også rejser alene.

 

Hold styr på hotellets adresse

Sørg for at have hotellets adresse på dig. Så har du altid mulighed for at hoppe på en taxa og komme tilbage til dit værelse – også selvom du ikke helt ved, hvor du er, eller taxachaufføren ikke er så god til engelsk

 

Medbring noget underholdning

Vælger du at tage på en singleferie til Costa del Sol er der en god sandsynlighed for, at du kan møde andre, der også rejser alene og er interesseret i selskab. Men måske vil du gerne ud på egen hånd og selv sætte tempoet for ferien og udnytte, at du er den, der sætter dagsordenen. Så kan det være rart at have hovedtelefoner med og kunne gå og lytte til musik eller en god lydbog. Eller husk en bog, som du kan have med i tasken, hvis du får lyst til en pause med en kop kaffe, eller hvis du får ømme fødder og trænger til en tidlig aften på hotellet

 

Benyt chancen til at møde nye mennesker

Når man rejser flere sammen, er det nemt at hænge på hinanden og ignorere de andre rejsende på ferien. Når du er alene afsted, er det derimod oplagt at forholde sig åben og være mere social med de andre.

 

Hvem ved? Måske finder du en ny god ven eller veninde at dele oplevelserne med på ferien, og måske har I ovenikøbet lyst til at bevare kontakten, når ferien er slut. I dag er det heldigvis nemt og relativt uforpligtende at udveksle telefonnumre eller skrive sammen over Facebook.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*